Jeanine's (Photo)blog

Wednesday, April 13, 2005

Google maps

Ooit wel eens op Google maps gekeken? Het is een collectie van sateliet-foto's, soms verbazingwekkend gedetailleerd. Bekijk bijvoorbeeld Ijsland eens, of Irak. Helaas kun je bij Nederland (nog) niet erg inzoomen, dus een kijkje in de achtertuin van de baas kan jammergenoeg niet, haha....

(Door je muisknop ingedrukt te houden kun je het plaatje verschuiven, vervolgens kun je inzoomen met dat ding aan de linkerkant)

CB

Gisteren voor het eerst met zoon P. naar het consultatiebureau(cb) geweest. Hij werd gemeten (56 cm) en gewogen, hij is inmiddels 5900 gram! Een gewichtstoename van bijna 2 kilo sinds de geboorte, dat is best veel. Het is dus echt al een grote knul aan het worden. De jeugdarts heeft hem onderzocht en die was erg tevreden. Geen bijzonderheden dus.
's Ochtends was ik ook al bij de vk geweest voor de laatste keer, dat was wel apart om daar in de wachtkamer tussen alle zwangeren te zitten met een baby. Even een afrondend gesprek en herinneringen opgehaald aan de bevalling. Erg leuk, maar het lijkt alweer zo lang geleden.

Inmiddels zijn we ook de tuin aan het aanpakken. Ik heb van mijn moeder een heleboel zaden gekregen en die kunnen er binnenkort in. Maar er moet dus eerst wel flink wat onkruid worden verwijderd en gesnoeid etc. Nu regent het, maar komend weekend komen we waarschijnlijk weer een heel eind. Zaterdagochtend komt er een schilder kijken voor het buitenschilderwerk. Dat is ook hoognodig, het ziet er nu nog erg armoedig uit vind ik.